Wie zijn we?


In maart 2016 werd vzw ’t Is Folk! in Roeselare boven de doopvont gehouden.  Maxifolk (familiefolkfestival steeds op de laatste zaterdag van september) en ’t Akkoord (5 à 6 huiskamerconcerten per jaar) vallen onder de vleugels. In 2020 kreeg de vzw er nog een derde kindje bij en werd GreetsArtistsEvents (hét boekings- en evenementen-kantoor om mee samen te werken) geboren.


Je merkt dat we met de vzw echt niet stilzitten en er alles willen voor doen om de folkmuziek wat in de 'spots' te zetten. Wij geloven écht in dit genre van muziek… Een gevarieerder soort bestaat er niet; gaande van singer songwriters, typische streekgebonden folk, stevige folkrock, paganfolk tot ‘donkere’ folk, steeds met een serieuze diversiteit aan instrumenten en stemmen. Dan hebben we nog de gezelligheid, de ongedwongen sfeer, de ambiance en de gesmede vriendschappen die dit soort evenementen met zich meebrengt.

Onze historiek...


“Maxifolk Gits” werd in 2009 (Babel (B), Stew (B) = onderbezetting van The Swighshift, Folgazàn (B) en Pressgang (UK) tot leven geroepen en werd dit een jaarlijks terugkerend folkfestival.


In 2010 stonden Malahide (B), Paddy Murphy's Wife (B), Willem Vermandere (B) en Green Jacket (B) op het podium en lieten ze ons genieten van puike folkmuziek. We sloten het festival af met DJ Bob, die er een waar feest wist van te maken!


In 2011 zetten Kàjhem Orchestra (B), The Catatonics (B), Donder in ’t Hooi (B), Jan De Wilde & vrienden (B) en Foumagnac (F) hun beste folkbeentje voor.  Na de optredens gaf DJ Bob ook het beste van zichzelf.


In 2012 pakte Maxifolk Gits uit met Korrigan (B), Daithi Rua (Irl), Botswing (B), Buurman (B) en Blunt (B). Daarna gaf DJ Desperado er een serieuse lap op.


In 2013 laste Maxifolk Gits, omwille van organisatorische en praktische redenen, een sabbatjaar in. Och, wat jammer! Té jammer om het hierbij te laten…


Na een sabbatjaar was Maxifolk Gits er terug... Ziggy (B), Sens Unique (B), Kadril (B), Et Encore (B) en DJ Bertrand zorgden voor een spetterend programma en afterparty.


In 2015 programmeerden we met enige trotsheid //TOM// (B), The Quest (B), Faran Flad (B/UK), Pete Morton (UK), Foumagnac (F) en DJ Bertrand.Hierna kon Maxifolk Gits jammer genoeg niet meer doorgaan op het terrein van Dominiek Savio in Gits en trokken we naar Roeselare... én veranderde de festivalnaam gewoon naar 'Maxifolk'.


In 2016 zetten Korrigan (B), Alan Temple (B), Moragh (B), Faran Flad (B/UK), Le Vent du Nord (Can) en dj Bertrand 'de boel op stelten' om er een bèregoede zevende editie van te maken.


In 2017 trokken we Heather & Erwin (UK/B), Gravel Unit (B), Snaarmaarwaar (B), Kadril (B) en Nevermind Nessie (B) het podium op. Dj Bertrand beëindigde deze editie.


In 2018 gingen we wat meer internationaal en waren onze vedettes Paul Fogarty (Au), The Helen Flaherty Band (Sco), Roots (B), NoCrows (Irl) en Emian PaganFolk (It).

In datzelfde jaar kreeg vzw 't Is Folk! de gelegenheid om de Canadese folkband 'Bears of Legend' te laten optreden. Ook dit werd een waar succes, want ze waren bèregoed!


In 2019 kwamen J.P. Kallio (Irl), PerKelt (UK), Sliotar (Irl), Blunt (B) en Et Encore (B) op ons podium aan bod.


In 2020 werden wij, zoals zovelen, het slachtoffer van de pandemie Covid-19 en organiseerden we niks.


In 2021 staan de bands Tri Srathairi (B), Aèrokorda (B), Follia! (B), Helen Flaherty & Philippe Masure (Sc & B) én Box Set = Tony Lyons + George Whitfield van de vroegere band 'Pressgang' (UK) voor jullie te trappelen om het beste van zichzelf te geven.


We zijn volop bezig met de voorbereiding van de 12de editie van ons festival, dat plaatsvindt op 24 september 2022.  Noteer dit nu reeds in jullie agenda en 'spread the word'...